Hledáte dokonalé osvěžení? Vyzkoušejte mátovo-okurkovou limonádu! Tato lahodná kombinace svěží máty a chladivé okurky vás zaručeně osvěží a povzbudí. Navíc je její příprava rychlá a jednoduchá. Perfektní nápoj, který si zamilujete!
Ingredience:
◼︎ 4 šálky vody ◼︎ 3/4 šálku krystalového cukru ◼︎ Hrst lístků máty ◼︎ 1/3 šálku bílého vinného octa ◼︎ 1 oloupaná a nakrájená okurka ◼︎ Soda
1. Vaříme vodu a cukr
Do hrnce nalijeme 4 hrnky vody a přidáme cukr. Přivedeme k varu a vaříme bez pokličky 10 minut.
2. Přidáme bílý ocet a provaříme
Přidáme bílý vinný ocet a vaříme bez pokličky dalších 15 minut, dokud se tekutina neredukuje na několik šálků. (Nyní máme jednoduchý octový sirup.)
3. Posypeme mátou
Listy máty scedíme a vytvořený octový sirup nalijeme do sklenice a vychladíme.
4. Scedíme mátu a vychladíme sirup
Vmícháme lístky máty a ještě minutu povaříme. Sundáme z plotny a necháme prochladnout 30 minut.
5. Smícháme s okurkou, ledem a sodou
Naplníme sklenici kostkami ledu a několik kousky okurky. Přidáme sirup a sodovku v poměru přibližně 1:3 a mícháme lžící. Ihned podáváme, můžeme ozdobit mátou.