Citrónový sorbet

Je léto a hledáte něco, co vás příjemně ochladí? Co takhle vyzkoušet domácí citrónový sorbet! Tento skvělý dezert vás nejen osvěží, ale také potěší svou jednoduchostí a intenzivní citrónovou chutí.

Ingredience:

◼︎ 1 hrnek cukru ◼︎1 hrnek vody ◼︎ 2 lžičky citrónové kůry ◼︎ 1 hrnek čerstvě vymačkaných citrónů (2-3 citróny)

1. Připravíme si jednoduchý sirup

V malém hrnci na středně vysoké teplotě připravíme jednoduchý sirup zahříváním cukru, citronové kůry a vody, dokud se cukr úplně nerozpustí. Sundáme z plotny, necháme vychladnout, scedíme citronovou kůru.

2. Přidáme citrónovou šťávu

Vmícháme citrónovou šťávu. Vychladíme buď v lednici, nebo umístěním do kovové misky nad ledovou lázní.

3. Postup přípravy sorbetu

Jakmile směs důkladně vychladne, zmrazíme ji ve zmrzlinovači podle pokynů výrobce. Pokud nemáme zmrzlinovač, můžeme směs nalít do mělké pánve a zmrazit v mrazáku do polotuha. Pak vezmeme vidličku, načechráme ji a vrátíme do mrazničky, aby tuhla pevně. Poté vložíme do mixéru a mixujeme do hladka.

4. Servírujeme

Lžící vydlabeme hotový sorbet, podáváme s čerstvou mátou.

MK_citronový-sorbet