Vyzkoušejte pesto s těstovinami, avokádem a špenátem – dokonalou kombinaci chutí a zdraví! Tento pokrm je nejen lahodný, ale také plný vitamínů a živin. Snadná příprava a skvělá chuť z něj činí ideální volbu pro rychlou a zdravou večeři.
Ingredience:
◼︎ Těstoviny dle výběru 350g ◼︎ Sůl ◼︎ Čerstvý baby špenát ◼︎ Hrášek ◼︎ 1-2 lžíce červeného vinného octa ◼︎ 1/2 lžičky pepře ◼︎ 1 avokádo (ne příliš zralé)
1. Uvaříme těstoviny
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě (3l vody a 3 lžíce soli). Délka vaření 8-12 min. dle druhů těstovin. Doporučujeme al dente — provařené, ale stále tuhé na skus.
2. Těstoviny přidáme ke špenátu
Nakrájený špenát dáme na dno velké mísy a na něj položíme hotové těstoviny. Asi 1 hrníček vody z vaření těstovin si dáme stranou. Promícháme.
3. Vmícháme pesto a dochutíme
Přidáme pesto a zároveň doloženou vodu z vaření, aby těstoviny trochu povolily. Dochutíme 1 lžičkou červeného vinného octa, půl lžičky soli a půl lžičky pepře.
4. Přidáme hrášek a avokádo
Poslední ingrediencí je nakrájené avokádo a hrášek, přidáváme dle chuti. Podáváme mírně teplé nebo při pokojové teplotě.