Karobový chléb

Vyzkoušejte lahodný karobový chléb –zdravou alternativu k tradičním sladkým pečivům. Perfektní volba pro ty, kteří hledají alternativu k tradičním sladkým pečivům. Upečte si karobový chléb podle našeho receptu a užijte si výživnou a lahodnou pochoutku kdykoli během dne.

 

Ingredience:

◼︎  4 hrnky celozrnné mouky ◼︎ 1 hrnek karobové mouky ◼︎ 3 lžíce sušeného mléka ◼︎ 2 lžíce rostlinného oleje ◼︎ 3 lžíce melasy ◼︎ 2 hrnky teplé vody ◼︎ 2 lžíce sušeného droždí ◼︎ sůl podle chuti

1. Příprava kvásku
Ve velké míse smíchejte teplou vodu a sušené droždí. Nechte stát asi 5 minut, než droždí začne pěnit.

2. Přidání ostatních ingrediencí
Přidejte do mísy rostlinný olej, melasu, sušené mléko, karob a sůl. Dobře promíchejte.

3. Přidání mouky

Pomalu přisypáváme mouku, kterou zapracujeme.

4. Kynutí a pečení

Těsto dejte do vymazané nebo vyložené formy na chléb. Nechte těsto kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

5. Pečení

Troubu předehřejte na 180 °C a pečeme při 160 °C 50 - 60 minut, nebo dokud není zlatavě hnědý a zvukem dutý, když na něj poklepete.

6. Chladnutí

Po upečení nechte chléb vychladnout v misce nebo na mřížce před krájením.

shutterstock_1971745130