Ovoce chemicky neošetřené a nevoskované, dozrálé na Krétě, pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou.
Druh: dle sezónní nabídky odrůdu Haas, Fuerte, Reed ...
Váha: 7kg
Země původu: Řecko, Kréta, oblast Chania
Trvanlivost: ovoce je určeno k okamžité spotřebě.
Skladování: v chladu a suchu. Doporučujeme ovoce rozložit tak, aby se vzájemně nedotýkalo. Plody pravidelně kontrolujte na přítomnost případných plísní a hnilob. Při správném skladování může vydržet i několik týdnů.
Doplňující informace a dozrávání:
- Avokádo se sklízí vždy tvrdé
- Tvrdé avokádo neznamená nezralé.
- Avokádo musí být měkké všude stejně, na povrchu i uvnitř, konzistencí podobně např. jako meruňka.
- Plod nijak během měknutí silně nemačkejte.
- Plod by neměl mít slupku odfouklou nebo pod ní mít dutinu. Když plodem zatřepeme, neměla by se v něm pecka pohybovat.
- Proces měknutí může trvat 2-10 dnů při pokojové teplotě, záleží dle jednotlivých odrůd.
- Dozrání avokáda můžete urychlit vložením do igelitového sáčku s jablkem nebo banánem.